ZNAČAJAN PAD BROJA PUTNIKA: Luka Dubrovnik bilježi pad od čak 90,2 posto

14 Kolovoz 2020
Autor :  

Državni zavod za statistiku izvijestio je kako je u hrvatskim morskim lukama u drugom tromjesečju ove godine, od travnja do lipnja, zabilježen pad prometa brodova i putnika za 54 odnosno 68 posto u odnosu na lani, piše 057info.hr.

U morske je luke ukupno u drugom tromjesečju ove godine prispjelo 45.071 brodova ili 54,3 posto manje nego lani, dok je s ukupnih 2,99 milijuna putnika zabilježen pad od 68 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, što je ujedno i najmanji broj putnika u posljednjih deset godina u promatranom tromjesečju.

Sve su morske luke u drugom tromjesečju zabilježile značajan pad broja putnika. Kroz luku Zadar prošlo je 289,5 tisuća putnika, 54,9 posto manje no lani, a kroz luku Preko 269,8 tisuća putnika, što je na godišnjoj razini pad od 44,2 posto. Ogroman pad, od čak 90,2 posto, zabilježila je luka Dubrovnik.

morski.hr

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…