Vijenci i svijeće u spomen na Josipa Zvona

17 Listopad 2020

Josip Zvono uključio se u Domovinski rat na samom početku agresije na Grad. Poginuo je na Pobrežju, na današnji dan 17. listopada 1991. Nije dočekao 17. rođendan. Bio je naš najmlađi branitelj.

- Dok je trajala agresija, svjedočili smo kako su brojni malodobni branitelji sudjelovali u obrani domovine, znajući da se bore za slobodu Hrvatske. I ovaj je maloljetni branitelj mogao stajati u toplini svoga doma i čekati razrješenje situacije, ali nije to napravio i položio je svoj mladi život za slobodnu i neovisnu domovinu Hrvatsku. Dao je ono najdragocjenije što je imao, svoj mladi život, kazao je danas na Pobrežu, dubrovački gradonačelnik, Mato Franković.

Kao i uvijek, vijenac su položili i članovi Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata.

- Ovo je najmanje što možemo učiniti, da se prisjetimo Josipa Zvona, najmlađeg poginulog branitelja, što činimo svake godine, a činit ćemo i dok nas bude. Svi su branitelji zaslužili pijetet, a pogotovo on, najmlađi branitelj koji je poginuo ovdje na našim prostorima, rekao je Riki Milun, predsjednik dubrovačke Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…