Nova žrtva koronavirusa: preminula osoba u Zadru

05 Travanj 2020
Autor :  

Do danas je u Hrvatskoj koronavirusom zaraženo 1126 ljudi. Bitku s teškom infekcijom izgubilo je 13 osoba. Ozdravilo je 119 ljudi. Epidemiolozi poručuju da su sljedeća dva do tri tjedna kritična za kontroliranje širenja zaraze. Nove podatke o situaciji donosi Nacionalni stožer civilne zaštite u 14 sati.

Istra prekinula niz. Otkrivena dva nova slučaja

U Istarskoj su županiji potvrđena dva nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite u nedjelju. Ispitana su 82 uzorka, a dvoje novooboljelih od ranije su u samoizolaciji i riječ je o bliskim kontaktima već pozitivnih osoba sa sjeverozapada Istre.

Nova žrtva koronavirusa u Hrvatskoj

U Općoj bolnici u Zadru noćas je preminula prva osoba oboljela od koronavirusa. Riječ je o 88-godišnjem pacijentu, kroničnom bolesniku, koji je bio na respiratoru i koji je bio kontakt sa bolnicom u Biogradu. Tako je do sada 13 osoba preminula od bolesti COVID-19 uzrokovana koronavirusom. “ Ovim putem izražavamo sućut obitelji preminulog. Od 30 uzoraka jučer poslanih na analizu, još su 3 osobe pozitivne na koronavirus u Zadarskoj županiji. Pozitivni pacijenti kontakti su sa prethodno oboljelim osobama iz Ortopedske bolnice Biograd na moru. S obzirom na preminulu osobu, Zadarska županija sada ima 53 osobe pozitivne na koronavirus, od kojih su 3 na respiratoru”, objavili su iz Zadarske županije.

U Hrvatsku se vratilo 148 Hrvata, još 37 stiže večeras katamaranom iz Ancone

Vlada je osigurala komercijalne repatrijacijske letove zrakoplovne kompanije „Croatia Airlines“ kojima je sinoć 148 putnika stiglo u Republiku Hrvatsku.U Hrvatsku se iz inozemstva u Zagreb izvanrednim letovima Croatia Airlinesa vratilo 148 hrvatskih državljana. Radi se o Hrvatima iz Italije, Portugala, Španjolske i Švedske. U nedjelju navečer očekuje se 37 putnika u zadarskoj luci Gaženica koji iz Ancone dolaze katamaranom “Jelena” iz flote Jadrolinije.

Dnevno.hr

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…