Saborski zastupnik Bačić, župan Dobroslavić i zamjenik Cebalo obišli vrijedne radove u Orebiću i novu zgradu PŠ Lovište

30 Listopad 2020
Autor :  

Saborski zastupnik Branko Bačić, župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom, načelnik Općine Orebić Tomislav Ančić sa suradnicima kao i predstavnici Hrvatskih Voda obišli su u petak radove na vodoopskrbnoj mreži predjela Podgorje u naselju Orebić.

Vodovodom Ruskovići – Bilopolje, poboljšat će se ili prvi put uvesti javna vodoopskrba u naseljima Ruskovići, Karmen, Gurića selo, Lampalovo i Bilopolje. Polaže se oko 4,5 km cjevovoda, a radove vrijedne gotovo 12 milijuna kuna bez PDV-a izvodi zajednica ponuditelja na čelu s tvrtkom Kain građenje iz Metkovića. Hrvatske vode sufinanciraju projekt s 80 posto vrijednosti, a preostalih 20 posto snosi investitor – Vodovod i odvodnja Orebić uz pomoć Općine Orebić.

Nakon Orebića saborski zastupnik Bačić, župan Dobroslavić sa zamjenikom Cebalom u pratnji načelnika Ančića obišli su i novu zgradu PŠ Lovište gdje ih je pozdravio ravnatelj Osnovne škole Orebić Nenad Menkadžiev, učiteljica Stanka Matić i predstavnici Vijeća mjesnog odbora Lovište. U Lovištu se dovršava nova zgrada područne škole u Lovištu, u kojoj se već odvija nastava za jedanaest osnovaca od prvog do četvrtog razreda.

Župan Dobroslavić izrazio je zadovoljstvo uspješnom realizacijom ovog projekta financiranog s oko 1,3 milijuna kuna iz županijskog proračuna, te naglasio kako Županija puno pažnje i brige ulaže u obrazovanje.

”Ove godine 35 milijuna kuna iz županijskog proračuna uloženo u obrazovanje, a uz područnu školu Orebić ove su godine dovršeni i radovi na školi Petra Kanavelića u Korčuli, dok su planirani radovi i u Smokvici koji su zbog posebnih ovogodišnjih okolnosti odgođeni za slijedeću godinu. Također, Županija sufinancira i preko sto pomoćnika u nastavi, radne materijale za sve učenike, a ove godine i higijenska sredstva za poštivanje epidemijskih mjera”, istaknuo je župan Dobroslavić.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…