REKONSTRUKCIJA PRISTUPNE CESTE LUCI POLAČIŠTE - Uskoro početak postupka izvlaštenja

07 Srpanj 2020
Autor :  

U Korčuli je danas održan sastanak predstavnika Županijske uprave za ceste na čelu s ravnateljom Ivom Kaštelanom te predstavnicima Grada Korčule i Upravnog odjela za zaštitu okoliša, imovinsko-pravne i komunalne poslove Dubrovačko-neretvanske županije, na čelu s pročelnikom Mihom Baćom.

Tema sastanka je bio početak postupka izvlaštenja zemljišta, a u svrhu početka provođenja projekta rekonstrukcije pristupne ceste luci Polačište od naselja Račišće do Grada Korčule.

Kako je istaknuo ravnatelj ŽUC-a Ivo Kaštelan, postupak izvlaštenja počinje uskoro, ugovorom je za njega osigurano 15 milijuna kuna, a prve isplate će biti krajem ove godine.

Podsjećamo, pristupna prometnica luci Polačište obuhvaća radove rekonstrukcije županijske ceste Korčula – Račišće, pri čemu će se u potpunosti obnoviti kolnik, riješiti pitanje odvodnje ceste, zaštita i izmještanje postojeće komunalne infrastrukture, izgradnja novog sustava javne rasvjete, izgradnja potrebnih potpornih i obalnih zidova, uređenje parkinga i odmarališta uz trasu kao i izgradnja novog kontinuiranog nogostupa uz kolnik. Duljina zahvata ceste iznosi okvirno 12 kilometara s početkom na državnoj cesti D118, a završava na udaljenosti od približno 200 metara od mjesta Račišće.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…