Potpisani ugovori za projekte lučke infrastrukture vrijedne 8,7 milijuna kuna, Korčuli 88 novih komunalnih vezova

24 Veljača 2020
Autor :  

Ravnatelji Županijske lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije i Županijske lučke uprave Korčula, Antun Banovac i Ante Tvrdeić potpisali su danas u Splitu s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem ugovore o ulaganju u lučku infrastrukturu vrijedne 8,7 milijuna kuna.

Riječ je o projektu Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije ”Rekonstrukcija dijela luke otvorene za javni promet u Trpnju” u iznosu 5,2 milijuna kuna te projektu ŽLU Korčula ”Pontonska komunalna luka u uvali Luka – Porto Uš” u iznosu 3,5 milijuna kuna.

Potpisivanju je nazočio i zamjenik župana Joško Cebalo koji je istaknuo zadovoljstvo današnjim važnim koracima u provedbi projekata koji će uvelike olakšati život lokalnom stanovništvu.

Inače, danas je potpisan ugovor za prvu fazu projekta rekonstrukcije luke u Trpnju. Ukupna vrijednost projekta je 16 milijuna kuna, a radovi prve faze koji su u tijeku će trajati do lipnja 2020. godine.

Ukupna vrijednost Pontonske luke u Korčuli kojom će lokalno stanovništvo dobiti novih 88 vezova je 4,7 milijuna kuna. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture snosi 3,5 milijuna kuna troškova, a ostatak sredstava osigurat će ŽLU Korčula. Završetak projekta očekuje se do ljeta ove godine.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…