OPĆINA KONAVLE KORAK ISPRED SVIH: U pripremi posebna atrakcija u sklopu Arheološkog muzeja

19 Rujan 2017
Autor :  
Općina Konavle

Općina Konavle bi do 2019. godine u sklopu Arheološkog muzeja trebala dobiti posebnu atrakciju kojom bi posjetitelji mogli 'uroniti' u morske dubine do arheoloških nalazišta pod morem.

Naime, na nedavnom sastanku predstavnika DUNEA-e, zamjenika načelnika Općine Konavle Iva Radonića, ravnateljice Ustanove u kulturi Muzeji i galerije Konavala Antonije Rusković Radonić, direktora Turističke zajednice Konavle Frana Herendije i vlasnika Ronilačkog centra Epidaurum Borisa Obradovića, dogovoren je zanimljiv projekt koji se radi u suradnji s Italijom i Grčkom.

Podvodna arheološka nalazišta u Cavtatu, talijanska nalazišta Baiae i Capo Rizuto, te Podvodni muzeji na Sporadima u Grčkoj su dogovorili suradnju prema kojoj će se prvo posebnim kamerama snimiti podvodna arheološka nalazišta nakon čega će se u Arheološkom muzeju zahvaljujući Virutal diving systemu, 3D vizualizaciji, 360 stupnjeva videoplayeru, 3D monitorima i interaktivnim touch screenovima omogućiti svim posjetiteljima muzeja da iz sigurnosti prostorije 'urone' u morske dubine i interaktivno pregledavaju bogato podvodno arheološko nalazište u blizini Cavtata.

Ovom atrakcijom u Arheološkom muzeju u Pridvorju, čije se otvaranje očekuje uskoro, dodano će se proširiti turistička ponuda našeg kraja.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…