Dubrovačko-neretvanska županija jedno od 11 pilot područja projekta BLUEfasma

24 Veljača 2020
Autor :  

Prvi partnerski sastanak projekta BLUEfasma održan je u grčkom Patrasu.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Regionalne agencije DUNEA, jedinog hrvatskog partnera na projektu koji integrira i provodi principe kružnog gospodarstva u sektora ribarstva i akvakulture kako bi na novi i inovativni način pogodovao otočnim i obalnim područjima Sredozemlja.

U Patrasu su predstavljeni projektni radni paketi, te administrativna i finacijska programska pravila, a ujedno su određene i aktivnosti svih partnera. Regionalna agencija DUNEA će u suradnji s FLAG-om Južni Jadran i vanjskim stručnjacima provoditi aktivnosti na području Dubrovačko neretvanske županije koje je jedno od 11 pilot područja na Sredozemlju. U projektu BLUEfasma sudjeluje još 12 partnera iz Grčke, Cipra, Italije, Malte, Francuske, Španjolske, Portugala i Crne Gore.

Ukupni cilj projekta je osnaživanje inovacijskih kapaciteta malog i srednjeg poduzetništva te pomorskih klastera kako bi se potaknuo plavi rast kružnog gospodarstva u otočnim i obalnim područjima.

Regionalna agencija DUNEA će u suradnji s FLAG-om Južni Jadran provoditi aktivnosti na području Dubrovačko neretvanske županije koje je jedno od 11 pilot područja na Sredozemlju. U projektu BLUEfasma sudjeluje još 12 partnera iz Grčke, Cipra, Italije, Malte, Francuske, Španjolske, Portugala i Crne Gore.

Ukupna vrijednost projekta BLUEfasma je 20.805.729,00 kuna, a 85 posto bespovratnih sredstava osigurano je kroz Europski fond za regionalni razvoj.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…