Centar za poduzetništvo održao radionicu “Predstavljanje koncepta pametnih sela i poticanje inovacija u ruralnim područjima”

25 Studeni 2020
Autor :  

U sklopu Poziva za provedbu aktivnosti Nacionalne ruralne mreže Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije u Konavlima je održao radionicu na temu “Predstavljanje koncepta pametnih sela i poticanje inovacija u ruralnim područjima”.

Kao novi koncept razvoja ruralnih područja nameću se „pametna sela“ – zajednice u ruralnim područjima koje koriste inovativna rješenja za poboljšanje svoje otpornosti, nadograđujući se na lokalne snage i mogućnosti. Neke od strategija pametnih sela za bolje iskorištavanje resursa i poboljšanje kvalitete života svojih stanovnika su razvoj poljoprivrednih praksi te očuvanje biološke raznolikosti.

Predavanje je održao prof.dr.sc. Davor Škrlec, redoviti profesor Fakulteta elektrotehnike i računarstvo te zastupnik u Europskom parlamentu za mandatno razdoblje 2014 – 2019. godine. Poseban naglasak stavljen je na obnovu i razvoj ruralnih područja te procese tranzicije i digitalizacije. Kao primjer dobre prakse u Republici Hrvatskoj, predstavila se tvrtka Agrivi d.o.o, s posebnim naglaskom na važnost inovacija u poljoprivrednoj proizvodnji.

Radionica je održana uz strogo poštivanje epidemioloških mjera na OPG-u Pave Zvrko – Konoba Ivankovi kao primjeru ruralnog razvoja i nositelju pozitivnih promjena u svom kraju.

Radionice na istu temu održat će se Stonu (26.11.2020.) i u Pločama (27.11.2020.). Budući da je broj polaznika ograničen, molimo sve zainteresirane polaznike da se prijave putem:

– poveznice: https://forms.gle/Kiwy3E19XkLAN3ZL8

– maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.,

– ili telefona: 020/418-401.

 Radionice će se održati uz strogo poštivanje epidemioloških mjera.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…