PUPOVAC DIKTIRA UVJETE: Bez Škore i "ekstremne desnice"

07 Srpanj 2020
Autor :  
MIlorad Pupovac Milorad Pupovac Facebook

Vremena nema, svjestan je toga šef HDZ-a Andrej Plenković koji je nakon pobjede njegove stranke na parlamentarnim izborima i osvajanja 66 mandata već osigurao novu većinu.

I to s osam saborskih zastupnika iz manjinskih redova, te sa jednim zastupnikom Čačićevih Reformista, i Štromarova HNS-a.

”Jedini uvjet manjinaca, ali i drugih partnera s kojima smo razgovarali bio je taj da u većini ne sjede zastupnici Domovinskog pokreta pa i sam Miroslav Škoro, to je posebno naglasio Milorad Pupovac, on takve smatra ekstremnom desnicom. A i ostali s kojima smo razgovarali podjednakog su mišljenja”, otkriva naš sugovornik blizak premijeru Plenkoviću.

Dodaje da je i sam šef HDZ-a suglasan s tim stavom. ”Njemu i Europa diktira tempo, on se mora paziti ekstremizma. Uostalom Plenković niti nije taj tip političara, prema tome, dogovor koji je postigao mu savršeno odgovara, ide u prilog njegovoj europskoj, ali i hrvatskoj karijeri. Ruke su mu u potpunosti odvezane i on naprosto može činiti što ga je volja”, poručuje naš sugovornik.

A da je doista osigurao 76 potpisa te da se radi o inicijalnom dogovoru sa strankama s kojima je HDZ i do sada surađivao potvrdio je i sam Plenković najavljujući nastavak tehničkih procedura. ”Idemo što prije formirati novi saziv Hrvatskog sabora i novu Vladu i krenuti raditi u korist naših građana”, poručio je Plenković i dodao kako bi se nova Vlada mogla vrlo brzo oformiti.

Dnevno.hr

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…