VLAHUŠIĆ SAVJETUJE GRADSKU UPRAVU: odričem se autorskih prava u korist mog grada

06 Kolovoz 2020
Autor :  

"ŠTO SMO TREBALI NAPRAVITI ili Nikada nije kasno

Katastrofalni turistički rezultati grada Dubrovnika u odnosu na Hrvatsku i našu županiju, posljedica su nerada i bezidejnosti Turističke zajednice i gradske uprave.
Cijeli svoj život uz kritiku, predlažem rješenja što javnost i sugrađani dobro znaju. Kako bi izbjegli predvidivu krizu, Dubrovnik je trebao učiniti slijedeće.

PROMETNA IZOLIRANOST
- uvesti povoljne cijene pristojbi u zračnoj luci Dubrovnik, te subvenciju cijene avio karte za putnike koji su kupili najmanje trodnevni aranžman;
- uvesti subvenciju cestarine od 50 - 75 % za putnike koji su kupili najmanje trodnevni aranžman ili dulji u Dubrovniku i županiji;
- osigurati besplatni parking na javnim parkinzima Dubrovnika za stacionarne goste, osim prve zone.

COVID SIGURNOST
- promovirati snažno dubrovačku bolnicu i Zavod za javno zdravstvo kao centre izvrnosti usporedive s najboljim europskim bolnicama;
- osigurati besplatnu karantenu za sve oboljele turiste;
- osigurati besplatno testiranje svih simptomatskih turista.

NOVI SADRŽAJI
- smanjiti cijenu Dubrovnikcarda na 100 kuna, kako bi raspršili turiste, te izbjegli gužvu;
- napraviti aplikaciju Dubrovikcarda kojom se omogućuje rezervacija na zidinama, muzejima sa sigurnim brojem posjetitelja na istoj lokaciji;
- u pet slobodnih ladja Lazareta, napraviti izložbu, Dubrovnik Prva svjetska karantena;
- turistički izlet, Prva svjetska karantena, brodom Karakom I Tirenom : Porat, Mrkana, Bobara, Lokrum;
- Open Air festival kroz cijelo ljeto na otvorenom uz najbolje domaće izvodjače na Orsuli, Lokrumu, Babinu kuku, Luci Gruž, .. sa maksimalno 300 posjetitelja;
- promocija Dubrovnika kao zdravoga, zelenoga, sportskoga grada: plaže, Elafiti, pješačenje, biciklizam, Srdj, Primorje, Konavle, Pelješac.

DUBROVNIK SAMO ZA VAS
- moto online i offline kampanje, koji poziva na posjetu Dubrovniku ovoga ljeta. Uživajte u sigurnom, sadržajnom gradu , bez gužvi, te nikada povoljnije.
- poziv poznatim osobama koji su ranije posjećivali Dubrovnik i lijepo o njemu govorili. Umjetnici, sportaši, javne osobe, pokrivanje troškova boravka.
- Hvala za borbu protiv Covida. Besplatni aranžmani za istaknute hrvatske znanstvenike koji su se istaknuli u borbi protiv Coronavirusa, te nekolicinu poznatih svjetskih stručnjaka.
- besplatna Dubrovnikcard za sve hrvatske zdravstvene djelatnike, liječnike, sestre, tehničare koji i danas liječe bolesnike sa Covidom.

Za ostale prijedloge koje smo mogli, a još možemo napraviti, samo je Nebo granica.
Većina navedenoga može se primijeniti već danas, što je ujedno i najbolja priprema za narednu, neizvjesnu turističku sezonu 2021. Godine.

PS prijedlozi su besplatni, te se odričem autorskih prava u korist svoga Grada." objavio je bivši gradonačelnik Andro Vlahušić na svom Facebook profilu.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…