Stanovnici Elafita ljuti na gradsku upravu zbog ukidanja ambulante na Kalamoti i pripravnosti liječnika na Lopudu i Šipanu

18 Rujan 2020
Autor :  

Vijest o ukidanju ambulante na Kalamoti i pripravnosti liječnika na Lopudu i Šipanu zatekla je stanovnike Elafita. Grad i županija ne mogu više, zbog situacije izazvane pandemijom koronavirusa financirati nadstandard zdravstvene zaštite na ovim otocima.

- Odlukom Grada od 01.10. ukida se liječnik i ambulanta na Kalamoti, te se pripravnost ukida liječnicima na Lopudu i Šipanu. Do sada su bili u pripravnosti, nakon radnog vremena jedan tjedan jedan, a drugi tjedan drugi, izuzev srpnja i kolovoza kad su morali obojica biti stalno u pripravnosti.
Što to u biti znači? Ako liječnik nije u pripravnosti, stalno dostupan u hitnim slučajevima, svaki od njih može otići bilo gdje nakon radnog vremena, ili se niti ne javiti na telefon jer nije niti obvezan doći. Ovo nije ni išlo na vijeće, nego je odluku donio gradonačelnik na prijedlog pročelnika!
Ne samo da smo u prirodnoj izolaciji nego nas time dovode u situaciju nesigurnosti i bespomoćnosti. Ne treba zaboraviti činjenicu da na otocima pretežno žive stariji ljudi. Al eto, Grad nema novaca???, kazala nam je Šipanka Boženka Đenka Cvjetković, koja nam je poslala i peticiju "Protiv ukidanja pripravnosti liječnicima obiteljske medicine na Elafitima te protiv ukidanja liječnika na otoku Koločepu" u čijem opisu između ostalog stoji: Mi nismo građani trećeg reda  i ne želimo da se proračun Grada spašava preko naših leđa, a koju možete potpisati ovdje.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…