SKANDALOZNO: U Hotelu Rixos Dubrovnik pronađeni su neprijavljeni radnici, državljani Turske!

02 Travanj 2020
Autor :  

Prije deset dana pisali smo o neprijavljenim radnicima u Hotelu Rixos u Dubrovniku. Kako su kazali naši sugovornici, zaposlenici ovog hotela, neprijavljeni radnici su se po dolasku djelatnika policije posakrivali po sobama, a članak možete pročitati ovdje. Isto tako rečeno nam je kako se djelatnici ne pridržavaju nikakvih mjera zaštite od koronavirusa te kako nitko ne nosi zaštitnu opremu, a radi se o više ljudi na jednom mjestu. Poslali smo upit i hotelu, međutim, do danas, odgovor nismo dobili.

Zato smo dobili odgovor od Državnog inspektorata, koji prenosimo u cijelosti:

Dana 25.03.2020. godine inspektor rada (radni odnosi) ispostave Dubrovnik u suradnji sa djelatnicima policije, Policijske postaje Dubrovnik obavio je inspekcijski nadzor. U inspekcijskom nadzoru utvrđeno je da je 6 državljana Turske države bilo na nezakonitom radu u Republici Hrvatskoj. Zatečeni radnici državljani turske države nisu imali dozvole za boravak i rad, kao ni potvrde o prijavi rada u Republici Hrvatskoj, a posao su obavljali za poslodavca iz Turske. Na temelju utvrđenog stanja zbog počinjenog prekršaja iz čl.73. stavak 1. Zakona o strancima izdan je prekršajni nalog. Tijekom inspekcijskog nadzora izvršena je uplata novčane kazne po prekršajnom nalogu.

Dana 27.03.2020. godine inspektor zaštite na radu ispostave Dubrovnik po istom upitu i prijavi, u suradnji sa policijskim djelatnicima Policijske postaje Dubrovnik obavio je dva inspekcijska nadzora u navedenom hotelu kod investitora i izvođača radova (ime poznato DIRH-u). te kod glavnog izvođača radova (ime poznato DIRH-u) u hotelu.

U nadzoru je utvrđeno da su oba poslodavca svojim radnicima osigurali maske i rukavica i da ih koriste kod obavljanja poslova.

Na dva glavna ulaza u hotel postavljeni su stolovi na kojima se nalaze dezinfekcijska sredstva i paketi rukavica koje radnici uzimaju po potrebi.

Sukladno navedenom nisu utvrđena kršenja naloženih mjera zaštite od moguće zaraze coronavirusom.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…