Ispiši ovu stranicu

Pročelnik Klaić na obilježavanju 160 godina od potonoća ”Tritona” pokraj Lokruma

14 Listopad 2019
Autor :  

Pročelnik UO za gospodarstvo i more Ivo Klaić položio je u ponedjeljak vijenac u more u akvatoriju Lokruma kao i na spomen obilježju poginulim mornarima na otoku, a u povodu 160 godina od eksplozije i potonuća ratnog broda „Triton“ Austro-Ugarske u svibnju 1859. godine, koji je bio usidren u akvatoriju otoka Lokruma u misiji mira.

Hrvatsko-austrijsko društvo Dubrovnik ove je godine u suorganizaciji s Javnom ustanovom Rezervat Lokrum obilježilo potonuće ovog broda, a od 1999. godine obilježava obljetnice ove pomorske tragedije i to svakih deset godina.

Program obilježavanja započeo je polaskom broda Javne ustanove Rezervat Lokrum u 12,00 sati iz Gradske luke, sa zaustavljanjem na mjestu potonuća broda „Triton“, uz bacanje vijenaca u more, a vijenci su potom položeni na Križu podignutom u spomen na živote izgubljene u toj tragediji na Lokrumu.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…