Priopćenje Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije

20 Ožujak 2020
Autor :  

U ovom trenutku u Općoj bolnici Dubrovnik hospitalizirane su dvije osobe na liječenju zbog koronavirusa i njihovo opće stanje je dobro. Drugi slučaj zaraze koronavirusom je Dubrovčanin koji se u srijedu s obitelji vratio sa skijanja u Bugarskoj te se odmah stavio u samoizolaciju, a sad se nalazi u dubrovačkoj bolnici u izolaciji. Njihovo opće stanje je dobro.

Od početka pandemije iz OB Dubrovnik ukupno je upućeno 48 uzorka, od čega dva pozitivna. Testirana su i 32 zaposlenika bolnice, a dosad je 18 nalaza negativno, a njih 14 čekamo. U samoizolaciji u županiji je 311 osoba temeljem rješenja na graničnim prijelazima, te dodatnih 26 zaposlenika Zračne luke Dubrovnik kao kontakti prvozaražene.

Sukladno odluci Nacionalnog stožera CZ RH procesu granične kontrole tijekom dana u dubrovačkoj luci Gruž pristupio je brod La Belle de‘l Adriatique. Na brodu se nalazi samo posada kojoj je propisana samoizolacija, a ostaje na sidrištu kod Dakse (dakle bez kontakta sa kopnom) do isteka roka od 14 dana.

U Zračnoj luci Dubrovnik i dalje radi samo nužno osoblje nakon što je jučer tijekom dana zaustavljen sav civilni zračni promet.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…