Originalna promocija Dubrovnika se nastavlja - Video razglednica s temom Igre prijestolja

14 Kolovoz 2020
Autor :  

Turistička zajednica grada Dubrovnika u suradnji s Gradom Dubrovnikom nastavlja skretati pozornost emitivnih tržišta na naš Grad s nizom promotivnih videa, kroz priče i zanimljivosti ovog puta povezane s lokacijama kultne serije Igra prijestolja. Tako će danas, 14.kolovoza u 18 sati, putem društvenih mreža TZGD-a i Hrvatske turističke zajednice biti prikazana druga po redu video razglednica iz Dubrovnika.

Za sve one koji možda još uvijek misle da je Dubrovnik samo kulisa nekog filmskog seta javljamo se s nekih od zanimljivih dubrovačkih lokacija koje su mnogima, ne samo ovoj kultnoj seriji, bile inspiracija. Pričamo o dubrovačkom ambijentalnom konceptu  koji gradske pozornice, trgove, ulice i skrivene đardine koristi već sedam desetljeća kroz Dubrovačke ljetne igre za svoje dramske i glazbene izvedbe. Kad spominjemo Igru prijestolja ističemo kako nije prvi put da jedinstvenost arhitekture Dubrovnika i sjaj njegovog kamena postaju pozornica i okosnica neke predstave, dijelom  filmskog seta, serije, nekog važnog događanja. Bez obzira na neke prilagodbe u tom kontekstu Dubrovnik nakon spuštanja svih zavjesa i gašenja kamera,  poslije svih svojih uloga opet postaje i ostaje svoj, a to je Grad iz kojeg odlaze da bi mu se ponovo vratili. 

“ TZ grada Dubrovnika intenzivno radi na promociji, a ovakva vrsta emitiranja video razglednica kojima prikazujemo ljepote našeg grada pokazala se vrlo originalnim i uspješnim načinom za promociju, s obzirom na rezultate prethodnog videa s kojim smo započeli ovaj serijal, čija je tema bila  “Uredba o prvoj karanteni” navodi direktorica TZGD, Ana Hrnić.

Podsjećamo kako se najpoznatija HBO produkcija i najgledanija serija Igra prijestolja, snimala  u Dubrovniku od 2011. do 2018. godine, od 2. do posljednje, 8.sezone. Osim glumaca koji su u to vrijeme iskazivali oduševljenje gradom, serija je privukla veliki broj gostiju u naš grad te potvrdila atraktivnost Dubrovnika kao lokacije za filmska snimanja.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…