Muzej Domovinskog rata: Današnji datum ima posebno značenje

18 Svi 2020
Autor :  
Facebook Muzej Domovinskog rata Željko Maganjić
Nastojeći i u ovim neuobičajenim i teškim uvjetima iznova istaći značajnu ulogu koju muzeji zauzimaju u društvu, prvenstveno kao sakupljači, čuvari i tumači našeg nasljeđa, Muzej Domovinskog rata Dubrovnik je pripremio događanja u sklopu ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, 18. svibnja.

Za nas, kao specijalizirani povijesni muzej, ovaj datum ima posebno značenje. Naime, 18. svibnja 1992. godine otpočela je VRO Oslobađanje juga Hrvatske, prva i najveća napadna operacija Hrvatske vojske i policije u 1992. godini, čije je izvođenje omogućila uspješna herojska obrana Dubrovnika 1991. i njegovi branitelji. Stoga je razumljivo da se već dugi niz godina u ovo vrijeme nalazi u središtu našeg interesa i da joj se uvijek iznova vraćamo.

Našu virtualnu komunikaciju, putem društvenih mreža i web stranice Muzeja nastavit ćemo objavljivanjem dokumenata i fotografija koje će kronološki pratiti sve značajnije vojne i političke događaje, kao i ratnu svakodnevnicu Grada do izlaska HV na međunarodno priznate granice RH na dubrovačkom području i konačne pobjede.
Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…