Mudrost tijela - plesna radionica 5Ritmova

24 Veljača 2020
Autor :  

Dobrodošli smo pokrenuti se i slušati svoj dah, te pustiti da nam tijelo priča svoju priču i rađa svoj ples. Mapa 5Ritmova otvara prostor za “koreografiju koju stvarate sami" - nema zadanih koraka klasičnog plesa, nego nam daje smjernice za izražajnu kreativnost. Plešući Ritmove proširujemo prisutnost i povezanost sa tijelom, oslobađajući prostor za nove doživljaje, suptilne susrete i za "povratak nazad sebi”.

Kroz temu MUDROST TIJELA istraživati ćemo kako nas određeni dijelovi tijela podržavaju u svakodnevici i koje nam poruke nose o trenutnom kretanju kroz život. Tijelo poput glasnika neprestano komunicira sa nama, no koliko si zaista dozvolimo jasno čuti te poruke? Koje priče skrivaju naša stopala, kukovi, glava, ruke i dah?
Kroz pokret na jednostavan i prirodan način, učimo slušati poruke koje nose naši dijelovi tijela. Kretanjem tijela kroz mapu ritmova postajemo budniji u tijelu, vraća nam se životnost i otkriva smjer kojim želimo ići, pomaže nam rastopiti misaone strukture koje nam stoje na putu, i otvoriti dublje put dahu koji nas povezuje sa svime, tako i sa nebrojenim mogućnostima koje spavaju unutar nas.

Radionica je dobra vježba za svaku promjenu koju namjeravate napraviti u životu, istraživati ćemo mogućnosti kako to napraviti u skladu sa sobom, svojim ritmom i tempom.

Prethodno plesno iskustvo nije potrebno i svi su dobrodošli

SUBOTA 29.2., od 17:00 do 20:00

Hotel Lapad, dvorana "Mala Venezia", Lapadska obala 37, DUBROVNIK

CIJENE:
130 kn redovna cijena;
100 kn studenti, umirovljenici, nezaposleni;
100 kn za ranu prijavu do srijede 26.02.

INFO I PRIJAVE: Ivana, 099 6190508, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Prijave su obavezne! Molimo popuniti on-line prijavnicu ( na linku dolje)

https://docs.google.com/forms/d/1caBtw_FIoJwOziTKjKL0sxyNJKKyg7XlbFI9WFx-JPA/edit


**********************************
o plesnoj metodi 5Ritmova

Metodu pokreta 5 Ritmova®utemeljila je Gabrielle Roth, a danas metodu prakticiraju deseci tisuća ljudi diljem svijeta. To je filozofija, pogled na život, umjetnost izražavanja i dinamična praksa pokreta ukorijenjena u načelu koje kaže da se naša psiha sama iscjeljuje ako se pokrenemo. Moćna i jednostavna meditacija u pokretu koju svatko bez obzira na dob, veličinu, sposobnosti ili fizička ograničenja - može prakticirati.

Mapa 5Ritmova (Tečni, Stakato, Kaos, Lirski, Duboka tišina) - nema zadanih koraka klasičnog plesa, nego nam daje smjernice za izražajnu kreativnost. Pokretanjem tijela, budimo vlastitu osjećajnu dimenziju, umirujemo um, razvijamo svjesnost o trenutku i doživljavamo naše prirodno stanje. Mape su vodič za samoistraživanje kroz pokret koji nas vodi na putovanje kroz vlastitu unutrašnju divljinu.

**********************************

Voditeljica radionice je Romana Soldo, certificirana učiteljica 5 Ritmova.
Plesom i pokretom se bavi 20 godina, edukaciju za ovu metodu završila je u SAD-u.
“Traganje za izražajem koji me čini cjelovitom vodilo me kroz razne plesne škole, edukacije, meditativne i duhovne prakse.Susret sa ovom praksom naučio me kako da se maknem samoj sebi sa puta, na jednostavan i prirodan način kroz pokret, uvidim da su tijelo i vlastita energija ~ najbolji učitelji.
U ovom radu želja mi je i namjera stvoriti prostor u kojem slušamo i čujemo što nam tijelo govori, na taj se način u vlastitom ritmu ponovo povezujemo sa sobom, postajemo spontani, autentični i prisutni za svoju istinu kakva god da ona bila.”

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…