IZ LIBERTASA VEĆ VIŠE OD TRI GODINE ODLAZE NEZADOVOLJNI ZAPOSLENICI: Trese li se fotelja direktoru Vojvodiću?

17 Svi 2020
Autor :  

- Nekad je bilo časno raditi u renomiranoj firmi kao što je Libertas, ali danas to više nije tako., kazao nam je njihov bivši djelatnik, čiji su podaci poznati redakciji. Naš sugovornik nam je rekao kako je dolaskom novog direktora, raditi postalo puno teže i kako su u posljednje vrijeme mnogi zaposlenici napustili Libertas. Povodom te izjave, zatražili smo odgovor, zanimalo nas je koliko je novih zaposlenih u periodu od siječnja 2017. do veljače ove godine te koliko u samoj veljači. Pitali smo ih i koliko je bilo raskida ugovora od 01.siječnja 2017. do 18. veljače 2020. i koliko radnika trenutno odrađuje otkazni rok. 

Njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

Zapošljavanja/dolasci:

Vozač autobusa: 40

Autogumar: 2

Čistač/čistačica: 16

Autoelektričar: 3

Skladištar: 1

Automehaničar: 2

Šalterski službenik/službenica: 2

Pomoćni radnik/perač-peračica: 2

Pomoćni automehaničar: 1

Mazač: 1

Samostalni tehnički referent: 1

Infomatičar-programer- 1

Radnik u smjeni pregleda vozila-1

Samostalni referent za informiranje-1

Autolimar: 1

Samostalni referent ljudskih resursa: 1

Glavni kontroling: 1

Direktor: 1

Nastavno na Vaše pitanje o zapošljavanju tijekom veljače 2020. godine, točnije od 1.02-18.02. nije došlo do niti jednog zapošljavanja.

U vremenskom periodu koji ste naznačili u svom upitu, 1.1.2017. do 18.02.2020. s radnim odnosom prestalo je 90 ljudi.

U statusu otkaznog roka trenutno je dvoje radnika.

Prema ovim podacima, iz Libertasa svaki mjesec, otiđe dva zaposlenika. I ako uzmemo u obzir i da je nekoliko njih otišlo u zasluženu mirovinu, ipak se radi o velikom broju odlazaka iz ove gradske firme.

 

Srgota umjesto Vojvodića?

 

Pita li se gradska vlast u čemu je problem? Zašto ljudi odlaze s posla na kojem imaju siguran osobni dohodak? Djelatnici tvrde: Problem je u direktoru!

- S njim nema komunikacije. Nije on loš čovjek, ali jednostavno ne zna komunicirati., kazao je jedan Libertasov djelatnik, čiji su podaci poznati redakciji.

Kako Dubrovnik INsider neslužbeno doznaje iz pouzdanih izvora, Julio Srgota, bivši predsjednik uprave Hotela Maestral, trebao je zasjesti na mjesto direktora Libertasa. Srgota je, prema našim saznanjima, trebao smijeniti Vojvodića u travnju, ali se zbog situacije s koronavirusom, to ipak nije dogodilo. Vjeruje se kako bi Srgota imao više sluha za probleme zaposlenika i bolju komunikaciju. Vojvodić bi u tom slučaju, ostao u firmi, ali bi bio raspoređen na neko drugo radno mjesto.

Kako će se situacija razvijati, ostaje nam za vidjeti.

 

 

 

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…