GRAD O PARKU U ČOKOLINU: Komunalni redari ne mogu odgovarati za postupke neodgovornih pojedinaca!

14 Srpanj 2020
Autor :  

Iz gradske uprave stigao je odgovor na molbu roditelja iz Čokolina, koji su se obratili našoj redakciji, a što možete pročitati ovdje. Prenosimo njihovo očitovanje u cijelosti:

Čistoća Dubrovnik sukladno godišnjem planu provodi čišćenje svih parkovnih površina na području Grada Dubrovnika. Park u Čokolinu održava se dva puta dnevno i to u prijepodnevnim satima (pražnjenje košarica za otpatke i pometanje) te poslijepodne (pražnjenje košarica). 

Što se tiče stabala u parku, nije predviđena nikakva sječa niti njihovo uklanjanje. Boja na njima nije nanesena od strane nadležnih tijela - Vrtlara Dubrovnik i Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu. 

Dječje sprave i druga oprema se redovito održava, odnosno provode se popravci neispravnih sprava, o čemu skrbi UO za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu. 

Na području parka postavljene su dvije table, jedna s pravilima ponašanja u parku, a druga s pravilima ponašanja na dječjem igralištu. Park je u prošlosti napravljen tako da je unutar parka dječje igralište (psi mogu na povodcu hodati po parku, ali ne mogu po dječjem igralištu) te su zato i postavljene dvije table. 

Navedeni park obilaze i komunalni redari. Nažalost, komunalni redari ne mogu 24 sata na dan biti prisutni i odgovarati za postupke neodgovornih pojedinaca koji se (najviše) navečer okupljaju u parku, iza sebe ostavljaju različiti otpad te lome opremu u parku, uključujući javnu rasvjetu i opremu za video nadzor. Neodgovorni pojedinci u kante znaju odložiti i kućni otpad odnosno bacati opuške na tlo umjesto u za to predviđeno mjesto na kantama za otpatke. 

Grad Dubrovnik svakako u bližoj budućnosti (ovisno o vanjskim faktorima poput korona krize te dostupnim sredstvima) planira funkcionalnu rekonstrukciju navedenog parka..

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…