Glavna urednica i novinarka popularnog ukrajinskog časopisa u Dubrovniku

23 Rujan 2020
Autor :  

U organizaciji predstavništva Hrvatske turističke zajednice za Rusiju i Ukrajinu sa sjedištem u Moskvi, glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije te Turističke zajednice Grada Dubrovnika, u Dubrovniku borave glavna urednica i novinarka popularnog ukrajinskog časopisa za putovanja, Iana Slabinska i Maryna Nikolenko. Urednica i novinarka od 23. do 26. rujna borave u Dubrovniku te pripremaju članak za prestižni ukrajinski časopis Ukrainian Travel Gazette, u kojem će osim kulturne baštine Dubrovnika popratiti i bogati program ovogodišnjeg, sedmog po redu Good Food Festivala. 

U Dubrovniku je glavnu urednicu i novinarku Ukrainian Travel Gazette dočekala direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika, Ana Hrnić te im zaželjela dobrodošlicu. Ana Hrnić im je istaknula kako je Dubrovnik izrazito sigurna destinacija s povoljnom epidemiološkom situacijom. Naglasila je i važnost ukrajinskog tržišta za Dubrovnik, čiji se turisti od početka godine nalaze na osmom mjestu top ljestvice najbrojnijih turista s ostvarenih 90 % od prošlogodišnjeg turističkog prometa u dolascima te čak 17 % više prošlogodišnjeg turističkog prometa u noćenjima. Ukrajinski turisti su trenutno na šestom mjestu po broju dolazaka, a tijekom kolovoza u Dubrovniku je boravilo 1 578 ukrajinskih turista (58 % više u odnosu na kolovoz 2019.), a ostvarili su 8 909 noćenja (87 % turističkog prometa kolovoza 2019.). 

Dubrovnik je povezan izravnim letovima s Kijevom zrakoplovnim prijevoznikom Windrose Aviation, od srpnja, a letovi će trajati do kraja rujna. 

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…