BESPLATNA RADIONICA „RAZVOJ ANDROID APLIKACIJE“

24 Veljača 2020
Autor :  

Dubrovačka razvojna agencija DURA organizira niz od šest TECH radionice za mlade i one koji se tako osjećaju. Radi se o inovativnim radionicama koje kombiniraju učenje i istraživanje, a prilagođene su potrebama korisnika neovisno o razini predznanja. Vrhunski predavači će polaznicima u par sati ponuditi najsuvremenija znanja i trendove iz raznih područja tehnologije.

Treća po redu Tech radionica  „Razvoj android aplikacije“ će se održati 29. veljače 2020. godine u prostorijama DURA-e. (Branitelja Dubrovnika 15, 20000 Dubrovnik) s početkom u 10:00 sati.

Polaznici će se prvo upoznati s radom i osnovama programskog jezika, a zatim će naučiti više o samom Android developmentu, programima potrebnim za razvoj i Android SDK-u.


PROGRAM RADIONICE:

Korak 1: Osnove programskog jezika

Korak 2: Uvod u Android Studio 

Korak 3: Korištenje XML-a za kreiranje korisničkog sučelja 

Korak 4: ConstraintLayout i UI elementi 

Korak 5: Korištenje emulatora ili uređaja 

Korak 6: Intent i komunikacija između Activity-ja 

Korak 7: Korištenje RESTful web servisa 

Korak 8: Razvoj Android aplikacije

 

Trajanje radionica je predviđeno od 10:00 – 18:00 sati.


Predavač na radionici je Andrej Šarić, bacc. ing. techn. inf., jedan od pobjednika Hackathona , nakon kojeg je zajedno s kolegama pokrenuo startup Enum software d.o.o.  U okviru startupa razvio je iOS aplikacije za projekt Dubrovnik card, Dubrovačko oko,  Smart Parking i Solarna klupa. Andrej trenutno radi kao iOS programer za tvrtku „Enum software“ te je predavač na sveučilištu RIT Croatia.

Više informacija možete dobiti putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na mobitel 099 5361 271

Požurite, broj polaznika je ograničen!

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…