Voditelj ugostiteljskog objekta iz Dubrovnika počinio kaznena djela „Pronevjera“, „Utaja poreza i carine“ i „Neisplata plaće“

30 Listopad 2020
Autor :  

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave utvrđena je osnovana sumnja da je 47-godišnji voditelj ugostiteljskog objekta iz Dubrovnika počinio kaznena djela „Pronevjera“,  „Utaja poreza i carine“  te kazneno djelo „Neisplata plaće“.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni tijekom 2019. godine prisvojio dio prometa u iznosu od gotovo 400 tisuća kuna. Isto tako je utvrđeno da nije prikazivao stvarno ostvareni promet ugostiteljskog objekta, s ciljem djelomičnog  izbjegavanja obveze plaćanja poreza na dohodak i poreza na dodatnu vrijednost.

Također, isti voditelj  je trojici zaposlenika tijekom 2018. i 2019. godine isplaćivao dio plaće u gotovini, a da pri tom nije obračunavao i uplaćivao propisana davanja iz plaće. 

Ukupna materijalna šteta opisanim kaznenim djelima je 512.839,00 kuna.

Protiv voditelja ugostiteljskog objekta podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…