Mladi filmaši briljirali na radionici filmskog stvaralaštva

24 Siječanj 2020
Autor :  

Četvrta radionica Foruma mladih pod nazivom "Filmsko stvaralaštvo djece i mladih" održala se 22. siječnja u kinu Sloboda. Prikazano je 18 filmskih uradaka raznih žanrova podijeljenih u nekoliko tematskih blokova.

U prvom bloku predstavila se prošlogodišnja Ljetna škola filma Šipan te filmovi nastali u dubrovačkim osnovnim školma. U drugom bloku prikazan je dio produkcije prošlogodišnjeg Dubrovačkog filmskog festivala i Udruge Luža, a u trećem bloku filmovi dubrovačkih srednjih škola i učeničkih domova.

Jednodušna je ocjena da je ova forumska radionica postigla ogroman napredak i brojem uradaka i njihovom kvalitetom.

Priredbu su znalački vodili Đive Galov i Miro Bronzić, koji su uz predstavljanje filmskih uradaka, propitkivali sve autore filmova o motivima, tehnikama i rezultatima njihova rada.

Sudionike radionice filmskog stvaralaštva pozdravio je zamjenik pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić, istaknuvši kao je baš ova radionica pokazatelj uspjeha Foruma mladih, jer nije bila dijelom izvornog koncepta Foruma mladih, već je nastala na inicijativu djece i mladih koji se bave filmom i njihovih mentora.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…