Branimir Bunjac u radnom posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji

24 Travanj 2019
Autor :  

U utorak 23. travnja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji boravio je saborski zastupnik Živoga zida Branimir Bunjac. Pritom se susreo sa brojnim članovima i simpatizerima, a ujedno se interesirao za probleme građana. Posjetio je azil za životinje na Žarkovici i uvjerio se u veliku požrtvovnost sestara Sambrailo koje već punih 20 godina nadljudskim naporima brinu za više od 300 napuštenih pasa. Pružio im je punu podršku Živoga zida i izrazio žaljenje što do danas ni Grad ni Županija nisu pomogli azilu da riješi pitanje održivoga financiranja.

Nakon toga posjetio je gradilište Pelješkog mosta i zapitao se kako to da Kinezi znaju i mogu raditi sve po Hrvatskoj, od pruga do stadiona, obnavljaju čak i Kumrovec, a istovremeno mi sami to nismo znali učiniti u protekla tri desetljeća. Napomenuo je da Kinezi ustvari ništa ne investiraju u Hrvatsku nego dobro zarađuju od našega novca, uz političke aranžmane koji nisu posve transparentni.

U nastavku je Bunjac obišao plantaže mandarina i jagoda gdje je saznao da je suradnja domaćih proizvođača sa Ministarstvom poljoprivrede slaba, u pravilu jednosmjerna, jer na brojne upite poljoprivrednika u pravilu nema ni odgovora, a kamoli konkretnih mjera. Štoviše, često se usred sezone u neretvanskom kraju prodaje uvozno voće i povrće, pa izgleda kao da je nekom u interesu da domaće proizvodnje bude što manje.  Jedan od prijedloga poboljšanja statusa poljoprivrednika je da se njihovi proizvodi jasno deklariraju u odnosu na uvozne, po mogućnosti odvojenim policama u trgovinama, kao što je primjerice slučaj u Irskoj. Također treba hitno riješiti pitanje poljoprivrednog upisnika.

Na kraju dana Bunjac  je nastupio u emisiji „Točka gledišta“ zajedno sa Androm Vlahušićem, gdje su raspravljali o predstojećim parlamentarnim izborima. Živi zid očekuje dobar rezultat 26. svibnja i ulazak u EU parlament gdje je zajedno sa svojim europskim partnerima osnovati potpuno novi, nadideološki, klub zastupnika.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…