Županijsko natjecanje u čitanju naglas

07 Studeni 2018
Autor :  

Šesto po redu Županijsko natjecanje u čitanju naglas za učenike od 3. do 8. razreda osnovne škole održat će se u četvrtak, 8. studenoga u 17 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad. Natjecat će se 17 učenika iz 10 škola, a natjecatelji će biti podijeljeni u dvije uzrasne kategorije, od 3. do 5. razreda te od 6. do 8.

Pobjednici u svojim kategorijama zajedno s mentorima predstavljat će Dubrovačko - neretvansku županiju na 6. državnom Natjecanju u čitanju naglas koje će se održati u Sisku 22. i 23. studenoga.

Već šestu godinu zaredom u okviru programa Mjeseca hrvatske knjige knjižničarke Odjela za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad, Zlatka Mustahinić Deša Ficović Kosović,  priređuju županijsko natjecanje u sklopu nacionalne akcije Natjecanja u čitanju naglas čiji je inicijator Narodna knjižnica i čitaonica „Vlado Gotovac“ Sisak.

Cilj je poticanje i popularizacija knjige čitanja i čitanja naglas; razvijanje ljubavi prema knjizi i čitanju kao kvalitetnom načinu provođenja slobodnog vremena;  unaprjeđenje čitalačkih sposobnosti učenika; naglašavanje čitanja kao temelja cjeloživotnog obrazovanja; poticanje usmenog izražavanja; te razvijanje motivacijskih sposobnosti.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…