Izvrsni Semenenko i DSO u prepunom Dvoru otvorili „Pozno ljeto“

29 Kolovoz 2018
Autor :  

Atrij Kneževa dvora sinoć je bio ispunjen do posljednjeg mjesta, a razlog tome bilo je otvaranje 6. Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto. Riječ je o festivalu koji organizira Dubrovački simfonijski orkestar kako bi obogatio kulturnu ponudu grada na kraju ljeta, a obuhvaća trinaest koncerata.

 

Na sinoćnjem koncertu orkestrom je ravnao australski dirigent Nicholas Milton, poznat po svojoj  karizmatičnoj prisutnosti na sceni, moćnim interpretacijama i snažnim glazbenim integritetom, a kao solist je nastupio Aleksey Semenenko, ukrajinski violinist upravo proglašen BBC-jevim umjetnikom nove generacije. Već  prije je osvojio međunarodnu pozornost kao dobitnik druge nagrade na prestižnom violinističkom natjecanju Queen Elisabeth održanom 2015. godine u Belgiji. Dubrovačka publika pamti njegov recital 2016. godine uz pratnju Inne Firsove na Dubrovačkim ljetnim igrama, za koji mu je stručni žiri dodjelio nagradu Orlando za najbolju izvedbu u glazbenom programu 67. Igara. Publika ga je sinoć imala priliku čuti u Sibeliusovom Koncertu za violinu i orkestar u d molu, dok je u drugom dijelu koncerta uslijedila Beethovenova Simfonija br. 5 u c molu.

 

Dvor je dugo odzvanjao velikim pljeskom, oduševljena publika od solista izvukla jedan, a od orkestra i dirigenta čak dva glazbena dodatka. Publiku očekuje još dvanaest zanimljivih koncerata: u četvrtak slijedi koncert imena Briljantna violina, a predstavit će se najbolji mladi violinisti Laus Akademije iz cijeloga svijeta, dok će u petak s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom natupiti Severin von Eckerdstein, jedan od najboljih njemačkih pijanista svoje generacije.Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…