Besplatne slikarske radionice akademskog slikara Želja Perkovića za sve uzraste u Dubrovačkim knjižnicama

16 Siječanj 2020
Autor :  

U organizaciji Odjela za djecu i mlade Dubrovačkih knjižnica, a povodom programa Feste sv. Vlaha, u Narodnoj knjižnici Grad odvijat će se besplatne slikarske radionice za djecu od 12 godina pa nadalje za sve uzraste, koje će voditi akademski slikar Željo Perković. Radionice će se odvijati u Saloči od zrcala utorkom i četvrtkom u sljedećim terminima: 21., 23., 28. i 30. siječnja u 17:30 sati.

Radionice će se sastojati od četiri praktična predavanja u trajanju 60-90 minuta gdje bi se polaznici upoznali s postupkom rada s materijalima koji se rijetko koriste osim u stručnim školama. Također, naučit će raditi i tehniku ulja na platnu na najjednostavniji način. Svaki sudionik dobit će pribor za rad, a tema radionica je sveti Vlaho.

Za radionice se potrebno prijaviti mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili u inbox Odjela za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad.

Broj polaznika je ograničen!

Željo Perković, akademski slikar i autor brojnih izložbi, koji već godinama tvrdi da ima 27 godina i kategorično ostaje pri toj tvrdnji. Predsjednik i trener u Karate klubu ”KAKATO” – Dubrovnik. Divemaster sa 500-tinjak zarona što je očigledno ostavilo traga na inspiraciju i izbor motiva.

”Sve što u životu radim, radim isključivo iz ljubavi! Sretna je okolnost da se od toga može živjeti”, kaže Perković.

Neke od njegovih izložbi:

Samostalna izložba Dubrovnik (2011.)

Galerie, Thuillier Paris (2016.)

Carrousel du Louvre Paris (2017.)

La biblioteca ”Angelica” Rome (2017.)

Saloča od zrcala, Dubrovnik (2018.)

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…