Održan prvi ciklus edukacija „Razvoj likovnosti djece u ranoj i predškolskoj dobi“ u sklopu projekta Otvorimo Južna vrata Lijepe naše

16 Siječanj 2020
Autor :  

U Dječjem vrtiću Konavle započela je edukacija odgojitelja pod nazivom „Razvoj likovnosti djece u ranoj i predškolskoj dobi“. Tema edukacije je „Dječji pogled na lijepo u prirodi“, a odvijat će se u tri ciklusa: siječanj, svibanj i listopad 2020.g. Edukacija se provodi u sklopu projekta „Otvorimo Južna vrata Lijepe naše“, financiran iz Europskog socijalnog fonda, programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020, a koji je usmjeren na unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Izvoditelji edukacije su prof.dr.art. Antonija Balić Šimrak i prof. Mirjana Bakotić, a među polaznicima su 31 odgojitelj i 2 stručna suradnika koji žele osvijestiti temeljitiji pristup likovnosti te omogućiti djeci uključenoj u programe vrtića da istražuju ljepotu u prirodi koja ih okružuje kroz primjenu različitih likovnih tehnika.
Prvi ciklus održan je 10., 11. i 13. siječnja u prostorima Dječjeg vrtića Konavle, a sastojao se od interaktivnih predavanja i radionica: Pristup likovnosti u ranoj i predškolskoj dobi, Suvremena umjetnost kao poticaj za istraživanje, Integrirani pristup u području likovnosti te Razrada projekta „Dječji pogled na lijepo u prirodi“. Iznimno je bilo zadovoljstvo odgojitelja načinom održanog prvog ciklusa, opuštenom atmosferom koju su iskusne i nadasve profesionalne profesorice stvorile te time pobudile želju za likovnim stvaralaštvom.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…