U Dubrovniku i Splitu predstavljen projekt Green economy and CO2

05 Prosinac 2019
Autor :  

U Palači Ranjina održano je predstavljanje projekta Green economy and CO2 za predstavnike relevantnih javnih institucija: Zavoda za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije. Na predstavljanju projekta sudjelovali su i predstavnici Upravnog odjela za gospodarstvo i more, koji je nadležan za  njegovu provedbu  te predstavnici Javne ustanove DUNEA koji kao tehnička pomoć sudjeluju u realizaciji projektnih aktivnosti. Predstavljanju projekta nazočio je i projekt menadžer g. Antonio Cinti kao predstavnik glavnog partnera Regionalne agencije ARPAE iz Italije.

Voditelj projekta ispred Dubrovačko-neretvanske županije Čedo Vučković uvodno je obrazložio svrhu i ciljeve projekta, upozorivši na važnost borbe protiv klimatskih promjena i  podizanja razine svjesnosti na međunarodnoj razini o štetnosti posljedica koje takve promjene generiraju u svijetu.

G. Cinti je u svom izlaganju predstavio detaljnu razradu svih projektnih aktivnosti i koristi koje provedba projekta donosi. Poseban osvrt dao je na  Pilot aktivnost odnosno uspostavu dobrovoljnog tržišta ugljika kao ekonomskoj eksploataciji CO2 kroz realizaciju poljoprivrednih aktivnosti u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

U sklopu boravka projektnog menadžera hrvatskim partnerima održan je u Splitu trilateralni koordinacijski sastanak o daljnjim koracima realizacije projektnih aktivnosti. Osim Dubrovačko-neretvanske županije na projektu kao projektni partneri iz Hrvatske sudjeluju JU RERA iz Splitsko-dalmatinske županije te Agencija za ruralni razvoj AGRRA iz Zadarske županije.

Projekt GECO2 se pridružuje borbi protiv klimatskih promjena razvijajući nove poljoprivredne i industrijske modele. Cilj projekta je uspostava regionalnih centara za promatranje klimatskih promjena kao i predstavljanje hrvatskim i talijanskim tvrtkama novog dobrovoljnog tržišta ugljika kroz ekonomsku valorizaciju poljoprivrednih praksa.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…