Župan Dobroslavić sudjeluje na 137. plenarnom zasjedanju Europskog odbora regija

05 Prosinac 2019
Autor :  

Župan Nikola Dobroslavić sudjeluje u radu 137. plenarnog zasjedanja Europskog odbora regija u Bruxellesu. Održava se rasprava s predsjednikom Europskog parlamenta Davidom Sassolijem o temi: „Stanje Europske unije: stajališta regija i gradova“. U ovoj raspravi koja se podudara s proslavom 25. obljetnice Europskog odbora regija, iznijet će se očekivanja naših regija i gradova u pogledu novog mandata EU-a. Članovi Odbora regija također će s novim europskim povjerenikom Fransom Timmermansom usvojiti stajalište o Europskom zelenom dogovoru.

Odbor regija će proslaviti svoju 25. obljetnicu, promišljajući o prošlosti i budućnosti. U raspravi na plenarnoj sjednici sudjeluju i bivši predsjednici Odbora regija, predsjednik Europskog gospodarskog i socijalnog odbora Luca Jahier, podpredsjednik Europske komisije Maroš Šefčović te zastupnici iz Europskog parlamenta i bivši povjerenici Europske komisije.

Ovo plenarno zasjedanje je ujedno i posljednje u ovom petogodišnjem sazivu Europskog odbora regija. U tijeku je priprema za konstituiranje novog saziva kroz proceduru prijedloga delegata od strane država članica prema Vijeću EU-a koje će imenovati novi saziv početkom veljače 2020. godine.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…