Ispiši ovu stranicu

FRANKOVIĆ U MOSTARU: Još uvijek čekamo ispriku Trebinja za sva zlodjela koja su napravili Dubrovniku

19 Srpanj 2019
Autor :  

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković izjavio je u petak u Mostaru kako od Trebinja očekuju ispriku za “sva zlodjela koja su napravili Dubovniku” prije nego se počne pričati o suradnji dvaju gradova, prenosi Hercegovina IN.

-Prije svega mislim na dvanaestoro djece koja su poginula od granata koje su dolazile upravo iz općine Trebinje. U trenutku kada se ispričaju za sve to što se dogodilo, ja sam apsolutno spreman sjesti razgovarati i nastaviti suradnju na jednaki način kao što surađujemo s Kotorom, i svim drugim gradovima u Crnoj Gori, odnosno svima onima koji su se ispričali – izjavio je Franković u Mostaru gdje sudjeluje na konferenciji “Održivi turizam i kulturna baština”.

Dubrovački gradonačelnik tako je dogovorio na novinarsko pitanje zašto Dubrovnik i Trebinje ne uspostave turističku suradnju.

Franković se prisjetio početka rata kazavši kako je 6. prosinca 1991., dan kada su iz Trebinja krenuli osvajački pohodi ka Duborvniku, najgori dan u povijesti tog hrvatskog grada.

-Već dvije godine na 6. 12. Republika Crna Gora šalje svog veleposlanika da se pokloni dubrovačkim žrtvama, pa zašto ne bi došao i gradonačelnik Trebinja, poklonio se dubrovačkim žrtvama i ispričao se dubrovačkim majkama te ih zamolio za oprost i krenuo dalje? – rekao je Franković.

S druge strane, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, koji se također nalazi u Mostaru na istoj konferenciji, kazao je kako se treba okrenuti budućnosti, a ne vraćati se u prošlost.

-Mislim da postoji prostora i da možemo surađivati jer je Trebinje uvijek bilo oslonjeno na Dubrovnik i veliki broj naših građana sada radi u Dubrovniku. Mislim da trebamo nastaviti suradnju, napraviti korak i ne vraćati se u 90-te i 40-te, nego brinuti o budućnosti kako nas, tako i naše djece – rekao je Ćurić, podsjetivši da je prije rata u Dubrovniku radilo 6000 Trebinjaca.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…