SANDRO SUKNO OBJAVIO KRAJ KARIJERE: Odlučio sam iz zdravstvenih razloga okončati aktivnu igračku karijeru

20 Svi 2019
Autor :  
Hrvatski vaterpolski savez

'Samo nekoliko sati nakon što je u Dubrovnik 'sletio' još jedan vaterpolski trofej, naslov prvaka Hrvatske koji su osvojili vaterpolisti Juga CO, iz istog grada je stigla vijest za koju smo vjerovali, štoviše bili uvjereni da s takvim sadržajem neće nikada niti stići. Sandro Sukno, najbolji vaterpolist na svijetu, kapetan Barakuda s kojima je osvojio naslov svjetskog prvaka u Budimpešti 2017, objavio je u priopćenju za javnost kako je završio igračku karijeru.

Podsjetimo, hrvatskom kapetanu su u jesen 2017. na rutinskom liječničkom pregledu utvrđeni ozbiljni srčani problemi zbog koji se i podvrgao operativnom zahvatu u Clevelandu, početkom 2018. godine. Sve s ciljem i uvjerenjem da će se uskoro vratiti onomu što najviše voli, ali i onomu u čemu je najbolji. Nažalost, ispada da tako neće biti' - objavio je Hrvatski vaterpolski savez.

Iz tog razloga se Sandro Sukno odlučio oglasiti priopćenjem za javnost:               

'Poštovani prijatelji sporta, kolege suigrači, treneri, vaterpolski dužnosnici, a nadasve navijači, osjećam se dužnim ovim putem izvijestiti javnost kako sam morao donijeti nimalo jednostavnu odluku.

Odlučio sam iz zdravstvenih razloga okončati aktivnu igračku karijeru.

Naime, nakon operacije na srcu u SAD-u početkom prošle godine koja je zaista uspješno otklonila sve moje tadašnje tegobe, te oporavka koji je potrajao godinu dana, u kontaktu s nekolicinom najeminentnijih stručnjaka, liječnika iz Hrvatske i inozemstva, a nakon temeljitih pregleda i rezultata kontrolnih pregleda, pokazalo se da moje ukupno zdravstveno stanje nije optimalno za nastavak bavljenja vrhunskim sportom i da ne postoji stopostotno jamstvo zdravstvene sigurnosti.

Na operativni zahvat u Clevelandu odlučio sam se upravo radi sporta, mog najdražeg vaterpola koji je sastavni dio mog života. Jednako vrijedi i za razdoblje oporavka, te sam doista učinio sve ne bih li dobio s više strana, od najboljih i najstručnijih liječnika, potpuno mišljenje i najčišću sliku svog zdravlja. Na žalost, neću se uspjeti vratiti suigračima u bazen, ali baš kao što je vaterpolo sastavni dio mene, tako se nadam da ni ja nikada neću otići iz ovog našeg divnog i uspješnog sporta kojem i osobno puno dugujem.

Osobito bih se ovim putem želio zahvaliti svima koji su bili dio moje igračke karijere. Svojoj obitelji, suigračima, trenerima i dužnosnicima. Zahvaljujem se navijačima i javnosti na ljubavi kojom sam bio obasut tijekom karijere, ali i na brizi u zadnjih godinu-dvije. Velika hvala liječnicima koji su uprli sve snage ne bi li mi pomogli u željenom povratku u bazen.

Zahvaljujem se svim klubovima čiji sam član bio tijekom karijere, osobito matičnom klubu VK Jug CO u kojem sam trenirao posljednju sezonu nadajući se povratku.

Hvala Hrvatskom vaterpolskom savezu na pažnji, razumijevanju i punoj podršci koju sam uživao sve minulo vrijeme.

Zauvijek ostajem najveći navijač naše hrvatske vaterpolske reprezentacije i hrvatskog sporta.'

S poštovanjem,

Sandro Sukno

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…