POTRES PLENKOVIĆEVOJ VLADI: Uzeli 801 milijuna kuna naših mirovina i sve izgubili

21 Siječanj 2020
Autor :  

Predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku, prof. Ivan Lovrinović dobio je odgovor Hanfe o ukupnim gubicima mirovinskih fondova iz II. stupa. Odgovor će uzdrmati Plenkovićevu vladu, smatraju u stranci, piše Paraf.

Hanfa je naime priznala da su mirovinski fondovi uzeli čak 801 milijun kuna od budućih mirovina građana kako bi spasili posrnuli Agrokor.

To se nije dogodilo i novac je izgubljen


“Prema raspoloživim podacima, zbog investiranje u dionice iz koncerna Agrokor neto vrijednost imovine Obveznih mirovinskih fondova smanjena ja za 801 milijun kuna, odnosno 0,81% do rujna 2018., glasi odgovor Hanfe.

Primjerice dionica Jamnice iz sastava Agrokora je 2017. godine vrijedila 165.000 kn i po toj su je cijeni kupovali mirovinski fondovi. Danas vrijedi oko 5.000 kn ali u zadnjih se šest mjeseci njome uopće ni ne trguje.

“Drugi mirovinski stup trebao je biti naš zalog za budućnost, a netko je odlučio našim novcem spašavati „posrnulog diva”. A uvjeravaju nas da niti kune nisu uzeli od građana i obmanjuju nas, kažu u stranci Promijenimo Hrvatsku.

dnevno.hr

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…