TORCIDA I BRANITELJI REKLI POSLJEDNJE ZBOGOM CVIJETU ANTUNOVIĆU

19 Prosinac 2019
Foto: Lukša Fabian

Danima već Grad i okolica tuguju za Cvijetom Antunovićem, čovjekom kojega smo svi znali, čije je živote dotakao na ovaj ili onaj način. Cvijeto je bio dragovoljac Domovinskog rata, a najsvijetlija točka tog ratnog puta svakako je bitka na Srđu, kada je pogodio neprijateljski tenk i s padina Srđa na leđima spustio ranjenog suborca Željka Gustina- Žiku, kako bi dobio liječničku pomoć. Danas je, prije posljednjeg ispraćaja u njegovom Moluntu, dubrovačka Torcida na Srđu organizirala oproštaj od svog prijatelja. Osim što je volio Konavle, Dubrovnik i Hrvatsku, njegova je ljubav bio i Hajduk.

Danas njegova obitelj, koliko god tužna bila, može biti i ponosna, jer je brdo poviše Grada došlo jako puno Cvijetovih prijatelja i poznanika. Uz transparent : Opet bi spreman stao, svoj bi život dao- Cvijeto Antunović PUMB- Tvoja Torca, pjevalo se "Zovi samo zovi" i upalile baklje. 

 Bio je Cvijeto veliki čovjek, prijatelj, domoljub, Hajdukovac, Torcidaš, čovjek koji je odigrao ključnu ulogu u obrani grada i sigurno jedan od najvećih među nama. Tužan je ovo trenutak a sve nas, došli smo na Srđ oprostiti se od našeg prijatelja. Neka mu je laka hrvatska zemlja, rekao nam je pripadnik Torcide Mokošica, Dario Perić-Dida.

Još je jednom čovjeku danas bilo izrazito teško stajati na ovome mjestu i sjećati se. Pero Stjepović je čovjek koji je s Cvijetom branio Srđ. - Bio je moj veliki prijatelj, jedan od temelja obrane Dubrovnika. Teško mi je, ali i drago što smo se i na ovaj način, u ovome broju, oprostili od njega danas.

Mnogima je zastala riječ u grlu, pa da ne padne teška muška suza, nisu se odlučili govoriti o Antunoviću, iako bi mogli puno toga reći. 

Sa Srđa pošao je posljednji pozdrav Torcide, koja će uvijek pamtiti dobrog, veselog, glasnog Cvijeta, onakvog kakav je uvijek bio. 

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…