Međunarodna konferencija projekta Bluemed održana u Ateni

24 Listopad 2019
Autor :  

Predstavnici Regionalne agencije DUNEA, Bruno Bebić i Stjepan Rezo, sudjelovali su na međunarodnoj konferenciji projekta Bluemed koja se održala u Ateni.

Međunarodna konferencija o upravljanju pristupačnim podvodnim kulturnim i prirodnim nasljeđima, „Zaronite u plavi rast“, održana je pod okriljem predsjednika Republike Grčke g. Prokopiosa Pavlopoulosa, a glavni organizatori bili su Bluemed projektni partneri Sveučilište Patras i Regija Tesalija.

Na konferenciji je sudjelovalo više od 300 sudionika i čak 55 govornika iz 11 zemalja, a bila je to izvrsna prilika za podvodne arheologe, javne organizacije, lokalne samouprave, sveučilišta, istraživače mora, nevladine organizacije, turističke organizacije, ronioce i ostale za razmjenu mišljenja o problemima i rješenjima za podvodnu prirodnu i kulturnu baštinu.

Tijekom konferencije raspravljalo se o tri zanimljive teme:

– Upravljanje i zaštita dostupnih mjesta podvodne kulturne baštine i ronilačkih parkova

– Inicijative za održivi plavi turizam kroz dostupna UCH mjesta i ronilačke parkove

– Tehnologije za pružanje iskustava ronjenja na suhom

Sudionici konferencije imali su priliku roniti na pilot lokaciji s naočalama i opremom Virtual Reality koje je osiguralo Sveučilište u Kalabriji. U Ateni je održan i sastanak projektnih partnera na kojem su dogovorene i završne aktivnosti projekta Bluemed.

Regionalna agencija DUNEA u projektu sudjeluje kao vodeći partner za komunikaciju unutar partnerstva, ali i kroz aktivnosti na nalazištima amfora i dolija kraj Cavtata, jednog od pet projektnih pilot područja.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…