KUD Natko Nodilo s otoka Mljeta na devetoj Smotri otočnog folklora Jelsa 2019.

10 Rujan 2019
Autor :  
Photo: Nikola Radovani

Početkom ljeta smo mi iz KUD-a „Natko Nodilo“ s otoka Mljeta zaprimili poziv organizatora za gostovanje na već tradicionalnoj 9. Smotri otočnog folklora u Jelsi na Hvaru, 6. i 7. rujna, na koje smo se sa zadovoljstvom i odazvali.

Tako smo proteklog vikenda putovali na Hvar i predstavili svoj otok našim tradicionalnim starim izvornim plesovima Škampa Boško, i Mljetskom poskočicom.

Cijela manifestacija se održala na Trgu Hrvatskog narodnog preporoda – „Pjaci“, između stoljetnih starih kamenih mira.

Osim nas koji smo svojim plesovima predstavili Mljet, svoje su otoke predstavili i;

KUD „Šolta“, Šoltu

BFD „Ciciljona“, Brač

A KUD „Jelsa“, i veterani KUD-a „prof. Ćiro Gamulin“, klapa „Priženca“, otok Hvar.

U ljepom programu koji je potrajao više od sat vremena su se izmjenjivali izvođači, a sve je pratila publika na prepunom trgu i sve sudionike nagradila zasluženim pljeskom.

Nakon ugodno provedene večeri s nastupom u petak, u subotu smo se vratili prepuni ljepih dojmova s Hvara, te se i ovom prilikom zahvaljujemo organizatorima TZ Jelsa i KUD-u „Jelsa“ na pozivu i gostoprimstvu, a posebno gđi. Perici Mileti.

Još je sezona, svi radimo i znamo kako se teško organizirati za negdje otputovati dva dana. Zato se svim svojim članovima zahvaljujem na trudu i odricanju, jer je to jedini način kako smo mogli realizirati ovo putovanje, i predstavljati svoj otok.

Isto tako za realizaciju ovog putovanja se zahvaljujem JVP Mljet i njihovom Zapovjedniku Mariju Dabeliću, načelniku Općine Mljet Đivu Marketu te prijateljima iz mješovite klape Kurenat.

Anko Dabelić

Predsjednik KUD-a Natko Nodilo

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…